2013. június 12., szerda

ENIKŐ TAKARÓJA

Igen, elkészült, és gyönyörű lett. Három napon keresztül kis, kihagyásokkal tűzte Enikő az állványon a művet. A takaró nászajándékba készül, Morning Star mintával, gyönyörű válogatott anyagokból, nagyon precízen szabva és varrva. Végül egy nagyon szép kukacolt tűzést kapott. 
Vasárnap délután kisebb szenvedések során, végre felszuszakoltuk az állványzatra dupla ágyra való takarót, majd a cérnaválasztás és a tűzésminta megbeszélése után jobbnak láttuk a munka elkezdésének másnapra halasztását.

Hétfő reggel Enikő megjelent teljesen felkészülve, enni, innivalóval, és megfelelő lelkesedéssel, majd nekilátott első ilyetén módon tűzött művének elkészítéséhez.
Azért ez így sem olyan egyszerű. Az állvány jó, könnyű vele dolgozni, de a technika mindig közbeszólt valahol. Vagy a cérna szakadt, vagy az alsó szál fogyott ki, de Enikő töretlen lelkesedéssel, és egy napig tartó kemény megfeszített munkával hétfő estére majdnem teljesen befejezte művét.
Kedden délután indult a folytatás, és aztán már mint gyakorlott Quilter elég gyorsan sikerült is befejeznie.


A széle körbevágásánál, amely a földön történt,/ ilyen méretnél nincs az az asztal, amely elég nagy lenne a pontos és kényelmes munkához/ kisebb foltvarró talajgyakorlatot mutattam be, de a tűzés gyönyörű és pontos lett. A szélek egyformák, a derékszögek stimmelnek.
Igaz a szélének az eldolgozása még hátra van, de óriási lelkesedésünkben, rögtön ki is lógattuk a teraszra, hogy lefényképezzük. /Az utcán arra haladók legnagyobb csodálatára./

Enikő, le a kalappal fantasztikus munkát végeztél, ez egy tökéletes nászajándék. Biztosan nagyon fognak örülni neki.
BRigó

2 megjegyzés:

  1. Eszméletlenül gyönyörű!!
    Gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Enikő nevében is köszönöm, remélem még sok hasonló szépséget fogunk látni Tőle!
      BRigó

      Törlés